Östenssons Välkommen till Östenssons Om Östenssons Egna produkter Catering Erbjudanden Recept i samarbete med Menyse.com Kundkort Tävling Karinas Mattips Catering
Mandelolja

Mandelolja (sötmandelolja, bittermandelolja, persikokärneolja, aprikoskärneolja)

Mandeloja är vegetabilisk olja som utvinns genom press­ning av söt- eller bittermandel, som innehåller ca 50 % fett.

Sötmandelolja är en ljusgul tunnflytande olja med angenäm smak och består till 95% omättade fettsyror. Används vid framställning av marsipan och till kosmetika.

Bittermandelolja är tunn och nästan färglös, med tiden gulnande. Stark doft och brännande smak. Mald mandel luktar inte, utan det är först i kontakt med vatten som lukten kommer fram. Används i små doser som smaktill­sats i drycker, godis, marsipan, bakverk och efterrätter.

Persiko- och aprikoskärneolja har samma funktion och liknande smak som beittermandelolja och används ibland som ersättare för denna.

Fetthalt: 100% vegetabiliskt fett.
Förvaras svalt och mörkt.
Hållbarhet:  Lång hållbarhet, många månader.

Mandelolja

1 st recept

Språk

Latin: Oleum prunus dulcis dulcis, - amara

Engelsk översättning

sweet -, bitter almond oil

Fransk översättning

huile d'amande, - amères

Italiensk översättning

olio di mandorle, - amaro

Tysk översättning

Mandelöl, Bittermandelöl

Spansk översättning

aceite de almendras, - amargo

Läs mer

Nationalencyklopedin NE

Shenet

Annons

Presenteras i samarbete med www.spisa.nu

Östenssons Motala Vadstena Skänninge Borensberg info@ostenssons.se